Bijzondere lezingenreeks ‘Dit is mijn verhaal’ gaat van start

Vrijdagmiddag 10 augustus gaat in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper een bijzondere lezingenreeks van start. Onder de noemer ‘Dit is mijn verhaal’ ontwikkelden 65-plussers samen met de Bibliotheek Veluwezoom een inspirerende lezingenreeks voor leeftijdsgenoten waarin ervaringen over ‘ouder worden’ op een positieve manier met elkaar gedeeld worden. Anne bijt het spits af met haar verhaal. Anne ging op haar veertigste weer naar school. Ze haalde het diploma voor de (moeder)mavo en realiseerde haar vurige wens om een eigen inkomen te verdienen. Zij deelt haar verhaal om mensen te inspireren, aan het denken te zetten en omdat ze ook nieuwsgierig is naar verhalen van anderen.
De lezingenreeks wordt muzikaal geopend door dorpsdichter van Renkum, Sander Essers, en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes.  

In de weken daarna vertellen Jan, Ans, Martha, Leo, Dirk en Sander hun verhalen, zodat er tot en met 2 november om de twee weken een nieuwe gezellige en inspirerende bijeenkomst is in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Goede ideeën, aanstekelijke passies en hobby’s die anderen kunnen inspireren, worden in presentaties van maximaal 20 minuten aangereikt, waarna toehoorders en spreker met elkaar napraten (vergelijkbaar met de uit Amerika overgewaaide TED-talks).

Tijd voor verzilveren

‘Dit is mijn verhaal’ is het bijzondere resultaat van verschillende brainstormsessies die de Bibliotheek Veluwezoom in 2017 met 65-plussers in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal organiseerde voor ‘Tijd voor Verzilveren’. Het doel: een laagdrempelig activiteitenaanbod te ontwikkelen dat uitdaagt cognitief actief te blijven en kennis te delen. Gezelligheid, een informele sfeer en de mogelijkheid om leeftijdsgenoten te ontmoeten zijn belangrijke secundaire doelen. Het project is opgestart met behulp van een subsidie van FNO Zorg Voor Kansen.

Laat je inspireren

De Bibliotheek hoopt veel mensen te mogen inspireren met deze bijzondere lezingenreeks. Het verhaal van Anne is op 10 augustus van 14.30 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Bel voor meer informatie en aanmelden: 06-83 08 60 43 of kijk op www.bibliotheekveluwezoom.nl/tijdvoorverzilveren of www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Kosten: € 2,50