Kunst voor elkaar over ‘De moeder de Vrouw

Het thema van de Boekenweek

Met het thema ‘De moeder de vrouw’ kun je in maart en april deelnemen aan een reeks Kunst voor elkaar-activiteiten. Vrijwillige docenten van Kunst voor elkaar nodigen je uit om met tekst, taal, liedjes en/of beeldende kunst aan de slag te gaan. Je geeft je creativiteit de ruimte en hebt – bovenal – een gezellige middag. Je hoeft geen voorkennis of ervaring te hebben om mee te doen. Kunst voor elkaar is er voor iédereen! Na deze reeks bijeenkomsten met het thema van de Boekenweek staat weer een ander thema centraal.

Het thema van de Boekenweek is ontleend aan een gedicht van Martinus Nijhoff. Dit gedicht staat centraal bij de schrijfactiviteiten. In de beeldende groep kun je onder meer een ‘Madonna met kind’ schilderen op een houten paneel.

De moeder de vrouw
Ik ging naar Bommel om de brug te zien.
Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden
die elkaar vroeger schenen te vermijden,
worden weer buren. Een minuut of tien
dat ik daar lag, in ’t gras, mijn thee gedronken,
mijn hoofd vol van het landschap wijd en zijd –
laat mij daar midden uit de oneindigheid
een stem vernemen dat mijn oren klonken.

Het was een vrouw. Het schip dat zij bevoer
kwam langzaam stroomaf door de brug gevaren.
Zij was alleen aan dek, zij stond bij ’t roer,

en wat zij zong hoorde ik dat psalmen waren.
O, dacht ik, o, dat daar mijn moeder voer.
Prijs God, zong zij, Zijn hand zal u bewaren.

Kijk voor meer informatie en inspiratie over de Boekenweek ook op: www.bibliotheekveluwezoom.nl/boekenweek

Hoe gaat het in zijn werk?
De Kunst voor elkaar-activiteiten vinden op dinsdagen plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek/De Klipper. Je kunt kiezen of je bezig gaat met teksten, liedjes en gedichten (creatief schrijven), met collages maken, schilderen en tekenen (beeldende kunst), of dat je een combinatie maakt van de verschillende kunstvormen. Je kiest zelf of je aan alle bijeenkomsten of een aantal ervan wilt deelnemen.

Hoe kan ik deelnemen?
Om mee te doen met deze activiteit hoef je niet van te voren aan te melden, maar het mag natuurlijk wel. Je kunt je aanmelden via Ilse Coenen, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: 06 – 44 29 41 85 of kunstvoorelkaar@bibliotheekveluwezoom.nl. Of vraag een medewerker in de bibliotheek om je verder te helpen.