Cabaretvoorstelling van Henk Boogaard in De Klipper

In zijn cabaretprogramma ‘Interne beslommeringen’ vertelt Henk Boogaard dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnenkomt. Op humoristische wijze laat hij zien dat hij veel moeite ondervindt van gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie.

‘Hoe gaat het?’, ‘Hoe is het?’, ‘Alles goed?’ en ‘Zo!?…leef jij nog?’, noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC’s). Daarentegen deelt hij ‘Fijne dag!’, ‘Succes!’, ‘Hou je haaks!’ en ‘Rij voorzichtig!’ weer in bij de MGGG’s, oftewel het Mee Geef Gewens Gedoe.

Het interne beleefde jongetje, dat meent dat Henk op de CCC’s dient te antwoorden en de MGGG’s moet honoreren, draait meteen maar de duimschroeven aan. Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo’n moment, in deze snelle wereld. Maar gelukkig huist er ook een vrije geest in Henk, die op zulke moeilijke momenten steeds vaker ingrijpt en CCC’s tracht te pareren met de door hem zogenaamde ‘waarheids-tegenvragen’. Met MGGG’s weet de vrije Henk ook wel raad.

Kortom, de omgang met anderen is voor Henk telkens weer een worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem. Op komische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

Donderdag 20 februari 19.30 – 21.30 uur.
Entree: gratis voor leden van de Bibliotheek Veluwezoom en € 2,50 voor niet-leden. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda