Oorlogsverhalen om nooit te vergeten

Oorlogsverhalen om nooit te vergeten in de Bibliotheek Oosterbeek

Traditiegetrouw wordt in september in Arnhem en omgeving de Slag om Arnhem herdacht met vele evenementen. De Bibliotheek Oosterbeek organiseert in dit verband dit jaar twee bijeenkomsten, met sprekers die vanuit persoonlijke ervaringen en ervaringen van ooggetuigen vertellen over deze bizarre en donkere tijd.

Dinsdagochtend 17 september is Gé Bijlsma te gast, die als 4-jarige jongen de Slag om Arnhem meemaakte en zijn autobiografische verhaal optekende in het boek ‘Oma, gaan we nu dood?’. Een week later belicht Tony Sheldon, een Brits historicus en journalist een aantal verhalen uit zijn boek ‘De verschrikking van de nacht’, waarin hij persoonlijke ervaringen van Oosterbeekse burgers uit deze periode samenvoegde tot een persoonlijk geheel.

Tijdens de bijeenkomsten delen Bijlsma en Sheldon hun indringende en persoonlijke verhalen met nadruk om deelnemers uit te nodigen om met hen en elkaar in gesprek te gaan en ook hun eigen ervaringen te vertellen. Wat hebben zij zelf meegemaakt in september 1944? Of in een andere periode of plaats waarin burgers zich in de vuurlinie bevonden? Wat hebben wij geleerd van de ervaringen tijdens de Slag om Arnhem? En wat hebben de ervaringen tijdens de Slag om Arnhem voor jou, voor je oma of opa, vader of moeder betekend?

 • Oorlogsverhalen om nooit te vergeten (1/2)
  Met: ooggetuige Gé Bijlsma – Oma, gaan we nou dood?
  Dinsdag 17 september 2019 van 10.00-12.00 uur de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
  Toegang: gratis.
 • Oorlogsverhalen om nooit te vergeten (2/2)
  Met: historicus en journalist Tony Sheldon – De verschrikking van de nacht, Ooggetuigen van de Slag om Arnhem
  Dinsdag 24 september 2019 10.00-12.00 uur de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
  Toegang: gratis.

Reserveren

Vanwege een beperkt aantal beschikbare plaatsen wordt reserveren aangeraden (de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026-333 49 82 of www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda).