brenno de winter

Survivalen in de digitale jungle met Brenno de Winter

Denk en praat mee over de kansen en de bedreigingen van internet met schrijver, spreker, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet-privacy Brenno de Winter. Bekend van het blootleggen van de zwakke plekken van de ov-chipkaart en auteur van ‘De rode hack’ en ‘Digitale stormvloed’. Hij is maandagavond 24 februari te gast in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper.

Nieuwsgierig, onverschrokken, vasthoudend. Met die kwaliteiten laat onderzoeksjournalist en IT-expert Brenno de Winter geregeld van zich horen. Zijn kennis van- en ervaring met internetbeveiliging, privacy en halsstarrig tegenwerkende overheden die geen informatie willen delen, maken dat hij een veelgevraagd spreker is. Als geen ander kan hij ook ons bewuster naar ons eigen gedrag laten kijken in deze extreem snel veranderende wereld.
Brenno neemt ons mee in de digitale jungle. Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten we achter en wat zijn daarvan de gevolgen? Interessante vraagstukken om over mee te denken en mee te praten.

De lezing van Brenno de Winter is tevens de aftrap van de workshopreeks ‘Grip op je digitale leven’, die start op 10 maart start in de Bibliotheek Oosterbeek.

Over Brenno de Winter
Als je Brenno de Winter (1971) zou terugbrengen tot een handjevol data, zou dat er als volgt uit kunnen zien. Hij is schrijver, voormalig onderzoeksjournalist, specialist in cyber security en internet-privacy en begenadigd spreker. Als auteur schreef hij daarnaast diverse boeken, waaronder een roman, getiteld De rode hack. Zijn non-fictieboek Digitale stormvloed wordt vaak genoemd als ‘verplichte literatuur’ voor bestuurders en bedrijven die inzicht willen hebben in de kansen en bedreigingen van internet. Hoe moeilijk – of makkelijk – is hacken eigenlijk?

De lezing van Brenno de Winter is maandag 24 februari 2020 van 20.00 tot 22.00 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek en via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. € 7,50 / € 10,00